IKKE ROCK: Kathrine Strugstad Vevang er frilans musikalartist som har stått på de fleste norske scener. Her er hun avbildet i Oslo i forbindelse med musikalen We will rock you, men det vil bli langt roligere toner fra henne under lørdagens konsert. (Arkivfoto: Tore Viem)

Gir kona konsert i bursdagsgave

Neste søndag fyller Gislaug Strugstad 80 år. Førstkommende lørdag kan alle som ønsker det ta del i bursdagsgaven hun får fra mannen Lornts Olaf. Han inviterer nemlig til gratiskonsert i Snåsa kirke – med et allsidig program.

Lørdagens gratis-konsert i Snåsa kirke som Lornts Olaf Strugstad gir til sin kone Gislaug i bursdagsgave er ikke noen impulshandling.

– Dette er noe pappa har planlagt i lang tid. Det er mange i familien som bidrar i både planlegginga og gjennomføringen av konserten. Jeg tror at både mor og far gleder seg til lørdag, sier datteren Ragna Ingeborg Strugstad.

Comeback

Det er garantert også flere som gleder seg til denne konserten – både blant publikum og de som skal underholde.

Lornts Olaf var i sin tid medlem av Inntrøndelagskoret Kor 77. Et kor som ble lagt ned en gang på 90-tallet, men som på lørdag gjenforenes og gjør comeback. Samtlige medlemmer svarte nemlig ja til å bidra etter forespørsel fra tidligere kormedlem Lornts Olaf.

Musikalsk familie

Det er mye musikalitet i familien Strugstad. En av de som har hjulpet Lornts Olaf med organiseringen av denne konserten er lillebror Svein Strugstad, som både er en dyktig musiker og en person med stort nettverk. Svein er også blant de mange som skal underholde under lørdagens konsert. Det skal også hans to døtre Kathrine og Juli.

For å nevne flere som skal bidra kan vi ta med Hilde Jenssen, Øvre Kvam mannskor, Rune Malvik og jubilantens barnebarn Anna Kristine Strugstad og mannen Isak. Deler av Snåsa Janitsjar med Marti Opland i spissen deltar også.

Snåsa-songen

Det kommer vel neppe som overraskelse hvis vi røper at avslutningsnummeret på denne konserten blir den flotte Snåsa-songen – som Lornts Olaf og Svein sin far, Lornts Gunnerius Strugstad, har laget melodien til. Teksten er som kjent skrevet av Idar Brønstad.

Konserten med toner fra heimbygda og litt til, er i kirka klokken 18.00 på lørdag – og er gratis for alle.

 

Kommentarer

Kommentarer

JUBILANT: Gislaug Strugstad fyller 80 år neste søndag. Lørdag får hun oppleve bursdagsgaven fra mannen Lornts.

MUISKALSK GAVE: Lornts Olaf Strugstad gir kona en musikalsk bursdagsgave.