LEDER: Snåsa Bondelag ble i forrige uke kåret til årets lokallag. Tom Erik Saur kunne som leder av lokallaget motta prisen under en årsmøtet på Stiklestad (Arkivfoto: Tore Viem)

Kåret til årets lokallag

Det jobbes godt i ulike lokallag på Snåsa. Sist torsdag ble Snåsa Bondelag kåret til årets lokallag, og for halvannen uke siden ble Snåsa Hagelag kåret til årets hagelag i Nord-Trøndelag.

Det var under årsmøtet på Stiklestad sist torsdag at representanter fra Snåsa Bondelag kunne motta prisen som årets lokallag, og det var leder Tom Erik Saur som mottok prisen av fylkesleder Asbjørn Helland – en plakett og 5.000 kroner.

Ifølge Nord-Trøndelag Bondelag sin hjemmeside sa Helland at Bondelaget på Snåsa har vært en motor i bygda, og mente at den rollen Bondelaget har tatt er spesiell.

Høyt aktivitetsnivå

Han nevnte i den sammenheng at de har startet både oksering og frørenseri – som de har tjent penger på.

I begrunnelsen for tildelingen heter det; Prisen Årets lokallag går til et lag som har høyt aktivitetsnivå og er godt synlig i lokalmiljøet. Det legges også vekt på medlemsoppfølging og verving.

Lokallaget på Snåsa har høy aktivitet og har tradisjon for å dra lasset sammen når noe skal skje i næringa. Under jubileet nylig ble foregangsmenn- og kvinner hedret, og fylkeslederen mener at denne tradisjonen er vel verdt å ta vare på.

Æresmedlem fikk fart på laget

Leder i Snåsa Bondelag, Tom Erik Saur uttalte følgende da han takket for prisen:

Mye av æren for den høye aktiviteten må vi tilskrive Edmund Fossum. Aktiviteten lå litt nede da han overtok som leder, og fikk fart på laget. Han har gjort en kjempejobb, og fortjener æresmedlemskapet han ble tildelt på jubileet til Snåsa Bondelag.

 

Kommentarer

Kommentarer