Christer Rognerud er klar med påskesalg av kvalitetsklær i butikken i Viosen. (Foto: Hallvard U. Smestad)

Satser på kvalitetesklær

Christer Rognerud er leverandør av det svenske kvalitetsmerket Klattermusen. Han har tatt ett års permisjon fra jobben som lærer ved Grong Videregående skole for å konsentrere seg om markedsføring og salg av de prisbelønte turklærne. Nå er det påskesalg i butikken i Viosen.

Når snåsanytt ankommer huset til Christer Rognerud og Anne Karen Holstad i Viosen, så har de besøk av Ann Kristin Tengelsen og Vegar W. Tengelsen fra Ogndalen. Hundekjørerne er innom for å låne utstyr til tur med «Sporbryter» til sjækerfjella.

Samboerparet i Viosen er ivrige turfolk og driver ikke bare med salg av klær, men også annet turutstyr.

Ren tilfeldighet

Christer har solgt turklesmerket Klattermusen i 7 år, og det var ved en ren tilfeldighet at det hele startet. Han var på ekspedisjon over Grønland, og konkurrerte med fire svenske fallskjermjegere. I den forbindelse så fikk han låne en jakke, og da var han solgt! Da bestemte han seg for å gjøre merket kjent.

Kjentfolk som har skjønt at dette er kvalitetsvarer, er blant andre Snåsagutan og hundekjøreren Sigrid Ekran, som Christer fikk til en leveranseavtale med.

Til og med 30. april så er det nå fra 15% til 70% salg på blant annet jakker, bukser og gensere i butikken i Viosen. Åpningstiden er torsdager mellom 12.00- 18.00. Men det er bare å ta kontakt også utenom åpningstiden, sier Rognerud.

Naturvennlige klær

Det spesielle med produktene fra Klattermusen er at alle artiklene; om det er gensere, jakker, bukser, luer, vesker etc., så er miljøet satt i høysete. Fluorkarbonet er tatt bort og alt er lagd i miljøvennlige produkter. Og når for eksempel en bukse eller jakke er utslitt etter mange års bruk, så kan den leveres inn mot pant. Da blir produktet resirkulert og omprodusert til nye klær.

Rett etter åpningen klokka 12.oo kommer det to damer inn som gjerne vil se på en jakke som er lagd i økologisk bomull og som har vunnet mange priser. Den finnes ikke i damestørrelse i butikken, men Christer går bare inn på nettbutikken og viser dem. På denne siden kan man bestille produkter direkte på internett hvis de ikke finnes i butikken.

Innholdsrik butikk

Det er først nå at vi tar inn så mange forskjellige produkter og at vi ønsker å satse skikkelig på dette, sier Rognerud. Som håper at mange vil stikke innom butikken i Viosen for å se og for å prøve superklærne.

 

Kommentarer

Kommentarer

En kunde ser på en prisbelønnet jakke. (Foto: Hallvard U. Smestad)

Ann Kristin Tengelsen og Vegar W. Tengelsen er innom for å låne turutstyr for tur til Sjækra. (Foto: Hallvard U. Smestad)

Butikken i Viosen. (Foto: Hallvard U. Smestad)