KLÄTTERMUSEN: Vi bare måtte teste om klesmerket levde opp til navnet sitt og sendte klatremusa opp i trærne.

På påsketur med Klättermusen

Snåsanytt er mye ut på tur i skog og fjell og da trenger man gode klær og utstyr. Vi tester nye produkter som kommer ut på markedet og i påsken så har vi prøvd de miljøvennlige og prisbelønte turklærne fra den svenske produsenten “Klättermusen”.

Vi har vært på påsketur i Grøningen i Snåsa og har prøvd jakker og bukser fra Klättermusen. Vi har vært på skiturer og vi har fisket på isen og gått turer. Merkenavnet er sprekt, så vi fant ut at vi måtte finne ut om det stemte- om klærne var gode å bruke også til klatring i trærne.

Det første inntrykket vi får av buksen og jakkene vi har fått lov å teste  er at de er fine å se på-  med fine og klare farger. Klærne har spesielle detaljer som vi ikke har sett før, blant annet gylf- åpning på skrå og stormsikring på lommer, og et smart kompass.  De er svært lette og vi liker godt at det er klær lagd med tanke på miljøet vi står og holder i hendene.

Miljøvennlig

Klâttermusen klærne er lagd i bare miljøvennlige materialer og er generelt mer slitesterke klær en det meste på markedet. De har fjernet det skadelige PFOA fluorkarbonet i klærne som gjør at de krever litt mer reimpregnering av ytterstoffet. Fluorkarbonet bruker andre produsenter for at vannet  lettere skal prelle av.  Fra Klättermusen så får man klær som man kan bruke uten å tenke på opptak av giftstoff og produkter som er gjennomtenkte ned til minste detalj og som er svært slitesterke. Noen av produktene er resirkulerbare. Så når de er utslitte etter mange års bruk så kan de leveres inn til forhandler. De blir da brukt til nye klesproduksjoner.

Damebukse “Durin”

Buksa oppleves som god å ha på seg og å bevege seg i. Den er sydd sammen i mange forskjellige deler, i forskjellig tøyelighet og soliditet. For eksempel nederst på buksa så er det et tykt og solid stoff, med stramming og en krok. Produsenten har tydeligvis tenkt på hver minste detalj, og her blir ski- gamasjer for å holde snøen ute unødvendig.

Durinbuksa er vind-og vanntett, og har gode pusteegenskaper, som gjør at man ikke blir for klam når man beveger seg mye

Den har seler med et ryggfelt, der selene er møysommelig og solid sydd helt ned i stoffet. Selene tas lett av og på med borrelås, alt etter behov.

Vi liker godt den fiffige skråsydde gylf- åpningen, og lommene har “stormlås” i tilfelle uværet kommer og man er redd for å miste livsnødvendig utstyr.

Damejakke/ anorakk- “Vindblåin”

Dette er en lett jakke i svært tiltalende rød farge som er god å bevege seg i og som har god passform. Testeren melder om at hun nesten ikke kunne kjenne at hun hadde den på. Den er vindtett og vannavstøtende og bak på ryggen så er den sydd i et tynnere stoff. Man blir ikke klam under jakken når man er i mye aktivitet.  Den er også fin å bruke til andre aktiviteter enn skiturer eller gåturer, som for eksempel klatring i trærne.

Vidblåin er laget i økologisk bomull i front og i armene. Ryggen er laget i kunstoffene polyamide, polyester og elastan for å øke pusteegenskapene og bevegeligheten på jakken.

En suveren allværsjakke for lette fjellturer og andre uteaktiviteter. Et plagg som det er lett å bli glad i!

Herrejakke- “Glaser”

Jakken er lett og god å ha på seg og vi faller umiddelbart for den høye forete kraven og den gode hetta som er behagelig å ha på og som holder vind og snø ute. Her oppstår ingen irritasjonsmomenter, fordi det er stramming bak på hetta som gjør at man alltid har god sikt. Og til tross for den høye kraven så får man nok oksygen når pulsen går opp.

Under armene så er det glidelås ved behov for lufting, og det er som på Durin- buksa stormsikring på lommene. Den har god stramming rundt håndleddene + et lite kompass som man har lett tilgjengelig hvis man har pakka kart, kompass og GPS ned i sekken.

Dette er en god jakke for vanlige ski- og fotturer og for litt mer krevende turer i fjellet.

Sammenfatning

-Allsidige turklær som kan brukes til dagsturer, fjellturer (og til klatring i trær).

-Lette å bevege seg i

-Fine farger og detaljer

-God passform

-Smarte og funksjonelle løsninger

-De er lagd i naturlige stoffer og er miljøvennlige

På Snåsa så er det Norske Naturopplevelser som selger klær fra Klättermusen. Butikken i Viosen kan du lese om her: http://snasanytt.no/2015/03/25/satser-pa-kvalitetesklaer/

Kommentarer

Kommentarer

"VINDBLÅIN JAKKE": En god allværsjakke med tiltalende utseende og som er god å bevege seg i.

"VINDBLÅIN": En god jakke i friske farger og med fine detaljer og med gjennomgående anorakk- lommer.

"DURIN" BUKSE: En god bukse som gir stor bevegelsesfrihet på grunn av gjennomtengte løsninger i valg av materialer.

SMARTE LØSNINGER: På "Durin" buksa så er det god stramming og en krok som holder snøen ute.

"GLASER" JAKKE: En kjempegod jakke til fjells og til veis for herrer.

Fakta

Klättermusen

  • Liten Svensk nisjebedrift
  • Turklær for damer og herrer
  • Lagd i kun naturlige materiale
  • 1% av overkuddet går til miljøprosjekter
  • Resirkuleres og omproduseres til nye klær