Du bestemmer

Nettstedet dubestemmer.no er en side med nyttige verktøy for å undervise i digital dømmekraft, nettverk og personvern. Siden er både for barn, foresatte, lærere og andre profesjonelle voksne.

For å bedre dekke hendelser og situasjoner som er relevante for barn og unge, har temasidene om digital mobbing skiftet navn til ”Uønskede hendelser”, både for elever 9-13 år og 13-18 år. Her finner du fortsatt informasjon om mobbing og krenkelser, i tillegg til nytt innhold om hatprat, utpressing og andre uønskede hendelser. Temasidene inneholder faktabokser, historier fra virkeligheten, oppgaver og ikke minst, to nye filmer.

Lærere og andre profesjonelle voksne

Er en nyttig side for voksne, med tips til gjennomføring av undervisning. Siden inneholder også en oversikt over nyttige ressurser, relevante artikler og tips til godt hjem-skolesamarbeid.

Foreldre og foresatte

dubestemmer.no merker en økende etterspørsel etter informasjon og kunnskap fra foreldre. Derfor har de også laget en egen side for foresatte, med oversikt over instanser som kan bistå med hjelp, diskusjonsspørsmål til foreldremøter, og oversikt over nyttige artikler og ressurser som kan hjelpe foresatte til å bli både bedre veiledere og rollemodeller innen nettvett.

Siden for skoleeiere og skoleledere har fokus på helhetlig arbeid med digital dømmekraft i skolen, og er en side som skal bistå skoleeiere og skoleledere med å gi alle elever opplæring i digital dømmekraft.

Kommentarer

Kommentarer