DEN NYE BANKSJEFEN: Produsent Gudrun Austli trives godt på sitt nye kontor i bankbygget. Hun deler plass med Urfe. (Foto: Hallvard U. Smestad)

Revenka på plass i banken

Gudrun Austli har spist lunsj med George Clooney, Brad Pitt og Meryl Streep i Hollywood. Nå har hun flyttet fra det urbane og har etablert seg i nytt kontor i bankbygget på Snåsa.

Fredag var det høytidelig og flott åpning av det gamle bankbygget i sentrum. Bygget har fått en «ny vår» og er inntatt av en rekke næringsaktører; Økonomibistand Regnskap AS, Tore Viem med Viem Media AS, UrFe AS, Faun Tre AS, GründerGeni AS, Kverva AS, NRK Sápmi og Norsk Navigasjon Gruppen. Og Revenka AS med produsent Gudrun Austli i førersetet.

Fornøyd med kontoret

I de siste årene har Gudrun hatt tilhold som filmprodusent på frilansbasis i Oslo, mens hun samtidig har bygd opp sitt eget firma. En av grunnene til at hun valgte flytte tilbake til hjembygda var at hun på den måten fikk ned utgiftene. I Oslo koster det tre ganger så mye å leie seg et kontor. Gudrun har fått selveste banksjefens kontor og er fornøyd. Hun forteller samtidig at hun setter pris på å jobbe i det kreative miljøet i bankbygget.

Oscarnominert

I 2012 ble Gudruns film Tuba Atlantic nominert til Oscar for beste kortfilm. Da fikk hun og teamet hennes anledning til å hilse på og spise lunch med berømtheter som Brad Pitt og Meryl Strip. Hun har ellers hatt en finger med i spillet på omkring 25 filmer.

Selv om Gudrun trives godt med sitt nye kontor, har hun på sikt andre planer:

– Vi er nå i en utredningfase og jeg planlegger å ta over gården og å drive med filmproduksjon med base i kontor på Haugan.

Det skal ellers vise seg å bli komplett umulig å få henne til å røpe hemmeligheter om sitt neste filmprosjekt:

– Målet er å lage film i Nord- Trøndelag..Snåsa, sier hun kort.

Drømte om Hollywood- endte som Næringssjef

Med ett så kommer det et bredt glis inn på banksjefens kontor. Hallvard Sandnes har vært statist i ett par av Gudruns filmer, og så på henne som en vei inn til Hollywood, men endte som Næringssjef på Snåsa. Hallvard var blant annet med i filmen Den brysomme mannen og ble rikere på erfaring etter opplevelsen:

– Det var interessant og morsomt å lære om filmbransjen! Samtidig minte det litt om militæret- Det var forferdelig mye venting, sier Sandnes om sin korte, men spennende karriere på film.

Det gjenstår å se om vi etterhvert kan klare å få produsenten til å røpe hemmeligheter om neste film og om Næringssjefen atter stiller opp som statist.

Her kan du lese om den flotte åpningen av den nye næringsparken. 

Kommentarer

Kommentarer

STATIST: Næringssjef Hallvard Sandnes så for seg en vei til Hollywood, men endte som sjef næring på Snåsa. (Foto: Hallvard U. Smestad)

DAMER MED TRØKK: Den rykende ferske ordføreren Tone Våg i samtale med filmprodusenten under åpningen i bankbygget. (Foto: Hallvard U. Smestad)