FOTO: Hallvard U. Smestad

Historisk EM- kvalifisering på Snåsavatnet

Snåsavatnet Fiskefestval 2016 går inn i historien som den mest vellykkede hittil. Det har vært stor deltakelse under fiskekonkurransen på vatnet, og i Viosen Marina deltok over 100 barn. Publikumsoppmøtet under spektakulære watercross- show fredag og lørdag tyder også på rekord, og i går var det EM- kvalifisering med vanvittig bra kjøring av både profesjonelle og våre lokale helter. 

Under EM- kvalikken i går var det ikke uventet regjerende europamester Morten Blien som tok førsteplassen med 12 poeng i A- finalen med tiden 1:54:00. 2.plass: Per Tommy Eideng. 3.plass: Kim Andre Strandeng. Disse tre går videre til EM i Jyväskylä i Finland 3. september.  Totalt det tatt ut seks EM-billetter fra Norge, seks fra Sverige og seks fra Finland ved senere løp.

Mye bra kjøring av Snåsningene

Det var også utrolig bra kjøring av våre snåsninger, og Andreas Hofstad kom på 8.plass med tiden 2:06:00. For dette fikk han festivalens spesialpris. Fredrik Hjelde tok én 11.plass, Jørgen Fjerstad kom på 13. plass, Dan Roger Totland på 22. og Gøran Lunde på 23. plass. Jørgen Fjerstad utmerket seg spesielt i flere heat og var oppe på podiet flere ganger under premieutdelingen i går kveld.

Vår lokale storhelt fra Agle, Jim Tomasli, var også med å lagde show med sin “hjemmesnekra” og svært bråkete (!)snøscooter som blant annet består av deler fra en trampoline.

Hvor skal dette ende?!

Snåsavatnet watercross bare vokser og vokser i både antall kjørere, publikum og betydning for sporten, og det har blitt lagt ned utallige dugnadstimer fra Snåsa Snøcooterklubb, sponsorer og andre frivillige for å få til historiens første EM- kvalifisering på Snåsavatnet. Uten alle dem har ikke dette vært mulig. Det er ikke utenkelig at det blir Europameterskap i watercross på Snåsvatnet i fremtiden.

Her finner du hele resultatlisten fra Snåsavatnet Watercross 2016.

(Billedgalleri med opptelling og oppsummering fra fiskekonkurransen og Hellbilliesfest kommer vi tilbake til senere i dag.)

På Snåsavatnet Fiskefestivals hjemmeside vil du etterhvert se resultat etter fiskekonkurransen. Vi kan allerede røpe at gullvekta ble delt på 2.

(FOTO: Hallvard U. Smestad)

 

Kommentarer

Kommentarer