Tidenes beste fiskefestival

I år ble det på alle måter en gedigen suksess da Snåsavatnet Fiskefestival ble arrangert for 15. gang! I tillegg ble endelig gullvekta på 75.000 kroner fordelt. Festivalen ble avsluttet med en flott konsert med Hellbillies for et stort publikum. 

Det var utrolig bra besøk både fra publikummere og deltakere under fredagens og lørdagens arrangementer. Tilsammen var det 449 som deltok under fiskekonkurransen, en nesten dobling sammenlignet med i fjor da det deltok 232. Det ble “kroka” hele 523.91 kilo med fisk! I fjor var tallet 271,6. Også med tanke på største fangst ble det rekord, med 18,7 kilo. Premiepotten var også rekordstor, med hele 127.000 kroner.

Gullvekta fordelt på 2

I år gikk også jaggu gullvekta ut- 75.000 kroner ble fordelt på de to heldige lagene: “0- visjon” og “Team lappen & muslimen” som lå nærmest den hemmelige vekta på 1450 gram. Her har ingen fått full klaff siden 2013, da gullvekta var på 25.000 kroner.

Snåsningen Arnulf Kjerkol måtte finne seg i å bli premiert for årets minste fisk på bare 40 gram.  Den største tok Kjell Christian Rambeck/Team Rapala pro guide med en sværing på 3520 gram. Den største fangsten var det Team Holum som tok, med 18.700 gram. Det var også noen som var særdeles uheldig- Lars Flott mistet et beist av en fisk som faktisk slet hovedlina på oteren. For dette fikk han deltakerpremie som trøst. Per Opheim stakk av med den flotte BK- hengeren sponset av Hjelde maskinservice AS.

Mange kommende stor- fiskere

Og vi fortsetter: Da vi tok turen til Viosen Marina lørdag formiddag var det hele 102 unger som deltok på barnas fiskesommer, og mange av dem fikk mye fin fisk. Ute i horisonten så vi en rekke store og små båter i gang med storfiske. Aldri før har vi sett så mye liv og røre på Snåsavatnet.

Snåsavatnet Watercross ble en kjempesuksess både fredag og lørdag, både med tanke på mye bra kjøring og antall besøkende. Over 800 personer tok turen for å overvære showet. Her kan du se billedgalleri fra EM- kvalifiseringen lørdag. 

Storfæst!

Lørdagen ble avsluttet med storfest med Hellbillies ved Snåsa hotell, med over 1.200 betalende fiskefestivalere. TOB (Bård Ole Thorsen) med band gjorde en flott familiekonsert tidligere på dagen og en enda bedre oppvarming for Hellbillies som entret scenen litt over 23. Hellbillies spilte en rekke kjente og kjære låter til et feststemt og dansende publikum. Vi fikk i tillegg høre nye låter til den kommende platen.

Snåsavatnet Fiskefestival, er et samarbeidsprosjekt mellom Snåsa Jeger og Fisk, Snåsa IL, Snåsa Snøscooterklubb og Snåsa Hotell. En frivillig innsats fra en rekke snåsninger og utrolig rause sponsorer har gjort tidenes Snåsavatnet fiskefestival mulig.

Komplett resultatliste fra fiskinga finner du HER. 

(FOTO: Hallvard U. Smestad)

Kommentarer

Kommentarer