Solgløtt fra fjellheimen

Det skal godt gjøres å bli sur og grinete i disse superfine oktoberdagene med veldig godt vær. Helga i Snåsafjella har vært et eventyr fra ende til annen med god høsting, masse bålfyring og vanvittige solnedganger.. (Sjekk vårt fotogalleri.)

Turen over Grøningen i balja torsdag kveld var uten overdrivelse helt magisk. Det er sjelden å oppleve vatnet så blikkstille. Om kvelden fikk vi med oss en “ultra- femi” solnedgang i rødt, rosa, gult- og litt blått.

Fisket er ikke akkurat optimalt på denne tiden av året, men ingen skal ihvertfall påstå at vi ikke har prøvd! MEN, vi fikk med oss et pladask av et vak i utløpet på Langvasselva. Til gjengjeld fant vi masse velgjørende drikke. Det ble 4 kilo Chaga. Hvis du lurer på hva i all verden det er, kan du lese en tidligere reportasje om medisinen HER. Sopp høstet vi å, piggsoppen surret i panna med løk og rømme satt i sikringsboksen på kvelden.

Friluftsfolk i drømmevær

Det gikk med mye brennbart på denne turen. Det begynner å bli “skarpt” i lufta, så bålfyring var på sin plass ved de kjempefine kveldene ute i det fri. Overalt hørte vi “poff poff” i det fjerne. Menn som har rømt fra kjæringa til fjells på rypejakt, kvinner som har gjort det motsatte og sikkert mange par også som koste seg sammen på jakt. Det har vært optimale jaktforhold i Snåsafjella. Det “verste” er at yr.no melder om knallsol en hel uke til. Tror du ikke på det, bare se HER. 

Snø på Gauptjønnaksla vitner om at det snart er vinter.

Ord blir gjerne fattige etter store opplevelser i naturen, men én som vet å sette ord på dette, og som mange kan kjenne seg igjen i er fjelldama, Solvår Irene Engum, med sine flotte dikt. Vi lar dette bli de siste ordene, og håper at du koser deg med bildene. (FOTO: Hallvard U. Smestad)

Oktoberbris i fra øst

kald og spiss i sin fremtreden

med solen som tilbehør

dens varme kjærtegn

både kinn og sinn får farge

den gode følelsen av å være her

akkurat nå

i denne stakket stund

i dette akustiske nuet

melodien av høstvind

supplert av løvfall og bølgeskvulp

sag som kapper ved

øks som klyver

vi forbereder oss

til det neste nuet

hvor alle oppgaver

er enkle 

så konkrete

Takk, høst

for din klare tone

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer