Nordlysbarna- ny spillapp for barn

Appen er beregnet for barn i alderen 4 år og oppover og er lansert på 7 språk (nord- sør- og lulesamisk, norsk, engelsk, japansk, mandarin).

Miksapix Interactive er ute med en ny eventyr-spillapp. Denne gangen handler det om da barna ble tatt av Nordlyset og hvordan Nordlyset fikk sine farger.  Appen inneholder eventyr, illustrasjoner, animasjon, spill og fortellerstemme.

Det er mange dyktige mennesker som har bidratt i produksjonen, deriblant skuespilleren Mikkel Gaup, som har en av de  norske fortellerstemmene. Frontfiguren i bandet Rolffa (Rolf Morten Amundsen) har laget musikken og lydeffektene, mens den dyktige illustratøren, Elisabeth Aarebrot Madsen, står for illustrasjonene.

Den engelske fortellestemmen er ved Hollywoodskuespilleren Dylan Bruno, som også er kjent for sine roller i Tv-serien Numbers og NCIS.

Forankret i samisk fortellertradisjon 

Miksapix Interactive er et indie produksjonsselskap som produserer interaktive eventyr-apper med samiske folkeeventyr og sagn – Eventyr og sagn med oppdragende funksjon, moral og livssannhet. Ambisjonen til Miksapix Interactive er å produsere mange eventyr-apper forankret i samisk fortellertradisjon og kultur for å gi samisk-, norsk- og utenlandsktalende barn et etterlengtet tilbud på plattformer de befinner seg på. Appene som Miksapix Interactive produserer er i skjæringspunktet mellom spill og historiefortelling og inneholder kvalitetsillustrasjoner, animasjoner, musikk, spill og interaktivitet.

Samisk er et muntlig språk og gjennom flere generasjoner har eventyr og sagn blitt gjenfortalt på muntlig vis. Miksapix Interactive tar steget videre og formidler denne kulturarven på en ny måte.

Appen er lansert både til iPhone, iPad og Android enheter.

Her ser du klipp på youtube. 

 

Kommentarer

Kommentarer