Søker støtte til europamesterskap i Racerunning

Til sommeren 2017 skal en gruppe på 4 personer fra Innherred og Steinkjer friidrettsklubb, delta på verdensmesterskapet i RaceRunning i Danmark. Det vil være andre året på rad idrettsutøverne reiser sammen som gruppe. Nå ønsker de støtte fra Snåsa kommune. 

Julie Saursaunet, Ørjan Brevik, Torgrim Skålsvik og Marie Aune Bardal fra Snåsa er alle funksjonshemmede idrettsutøvere som ønsker å delta i verdesmesterkapet i Racerunning i Danmark.

En Race Runner er en spesialbygd sportssykkel for funksjonshemmede, og i dag er det et aktivt race runner-miljø i Steinkjer. Racerunning er en dansk oppfinnelse som for første gang så dagens lys i 1991. En racerunner er en trehjuls sportssykkel uten pedaler. Sykkelen er spesialbygd for funksjonshemmede, og gir dem en mulighet til å “sykle” ved hjelp av føttenes kontakt med bakken. Sporten har i dag blitt populær også i Norge.

Europamester

Marie Aune Bardal fra Snåsa var i mange år eneste norkse utøver av idretten. I 2011 flyttet hun til Steinkjer og stiftet Steinkjer Racerunner klubb samme år. I dag er det et svært aktivt Racerunnermiljø på Steinkjer. I fjor kom Bardal tilbake fra Danmark som europamester.

– Å kunne delta i verdensmesterskapet sammen med andre funksjonshemmede fra så vel Europa som fra andre verdensdeler , gir oss en utrolig glede og livskvalitet. Her kan vi utøve idrett og aktivitet på vårt nivå, forteller de fire i brevet til Snåsa kommune, der de ber om økonomisk støtte til reise og opphold for verdensmesterskapet i Danmark.

– Å være funksjonshemmet og avhengig av rullestol og andre hjelpemidler, betyr at det er svært kostbart for oss å kunne reise til Danmark. Vi er derfor helt avhengig av ekstern økonomisk hjelp.

 

Kommentarer

Kommentarer