GOD KOPP: Snåsakoppen kommer nå i fem ulike motiv med vakre bilder fra Snåsa.

Snåsakoppen har kommet i butikkhylla

Med vakre motiv fra bygd og fjell kan du nå nyte en god kopp kaffe i en spesiell kopp fra Snåsa. 

Fotograf Hallvard U. Smestad har nå lansert Snåsakoppen etter at han mottok midler fra lokalt næringfond på Snåsa til utvikling av suvenirer. Smestad er veldig glad for at han klarte å holde det han lovte forhandlerne:

– Jeg sa at de skulle ha koppen i butikkhylla innen 1.mai, og det holdt. Han har den siste tiden jobbet intenst med å stable prosjektet på beina. Men nå er koppen klar for salg hos Coop Prix Snåsa, Cirkle K Snåsa, Samstadgården, Snåsa hotell, Vegset Camping & kafé, Snåsakroa, Hyllan hjemmebakeri og hos Coop marked Brede. Flere er i tillegg i “tenkeboksen”.

– Det har vært veldig nyttig og godt å dra ut til forhandlerne, forteller Smestad. Jeg har fått mange gode tips til hva folk som kommer til Snåsa spør etter. På sikt er tanken å begynne selge postkort og andre suvenirer. Men et sted må man begynne. Jeg er veldig fornøyd med resultatet med Snåsakoppen. Det har vært noen runder med ulike produsenter med demoer og priser, før jeg landet på et godt resultat, forteller en fornøyd Smestad.

Førstemann til mølla

Første opplag av Snåsakoppen er noe begrenset, med 5 ulike motiv. Så her er det førstemann til mølla, forteller Smestad, og sier at han føler seg sikker på at koppen vil selge godt.

– Da jeg fortalte om mine idéer ble det varmt tatt i mot, ikke bare fra Snåsninger, men også folk utenfor bygdas grenser ble nysgjerrige. Det var på tide at vi fikk en skikkelig suvenir fra Snåsa. Jeg føler meg sikker på at det blir noen bestillinger i løpet av sommeren.

Fornøyd med resultatet

– Det ble en fin kopp synes jeg, enkel og stor og med skikkelig hank. Denne kan du drikke både Snåsavann og beksvart kaffe fra og drømme deg lagt bort inn i fjellheimen. Eller la den stå som pynt i hylla, sier han med et smil. Han fortelle at han på sikt i tillegg har andre, litt mer “fansy”varer å lansere, men det er fremdeles en hemmelighet.

Mange baller i lufta

Med to arbeidsgivere, Snåsaportalen snåsa.no, avis, oppkjøring til Snåsavatnet fiskefestival og eget foretak har Hallvard nok å “henge fingrene i”. I tillegg hjelper han bedrifter på Snåsa med å bli mer synlig på google og med hjemmesider.

– Ja, jeg får da fylt opp dagene..sier han ironisk. Men jeg driver bare med ting jeg liker å holde på med. Hallvards hovedarbeidsgiver er Grong kommune, der han er miljøarbeider for enslige mindreårige flyktninger.

– Men til helga blir det helg, avslutter Smestad. Men jeg skal sikkert ta noen bilder. 

For å bevare koppen lengst mulig, anbefales det å vaske den for hånd.

Ønsker du å reservere Snåsakoppen kan du gjøre det HER.

Kommentarer

Kommentarer

SORTERING: Hver enkelt Snåsakopp kommer i egen eske. Alle koppene er kvalitetssikret og merket.

KOPPMAKER OG WEBMASTER: Hallvard er fornøyd med endelig å kunne tilby en bra suvenir fra Snåsa.