FESTIVALSJEFEN: Vemund Gjertsen og resten av teamet i Snåsavatnet fiskefestival oppfyller fiskernes drøm om ennå mer fiske på Snåsavatnet til sommeren. (FOTO: Christer Rognerud)

Fiskekonkurransen utvides

Snåsavatnet fiskefestival har en god dialog med sine fiskere som har ønsket ennå mer tid til å prøve å kroke største fisk og største fangst på Snåsavatnet til sommeren. Vi har tatt en prat med sjefsfisker og festivalsjef, Vemund Gjertsen.

– Fra tidligere deltakere av fiskekonkurransen har vi mottatt mange gode innspill. Folk har ønsket lengre dager på vatnet, så nå utvider vi konkurransen til å vare HELE fredag og HELE lørdag, i tidsrammen 09:00- 18:00 og 08:00- 16:00, forteller Gjertsen. – Fiskerne ønsker mer fisking, og det er vi glade for!

Det blir fine lange dager på Snåsavatnet det, og du kan velge å være ute én eller begge dagene. Fordi er du ute etter å få tatt største fangst og/ eller største fisk, er det separat veiing av fangsten begge dagene.

Flotte premier

Det blir også i år veldig fine premier, med 50.000 kroner i gullvekta som hovedattraksjon. Det blir også en økning i premiene til største fangst og største fisk, i tillegg til mange mange flotte premier til andre, både i fiskekonkurransen og til Barnas fiskesommer. Dette skjer takket være gode sponsorer som har vært med på laget en årrekke.

I fjor var det hele 450 fiskeglade festivalere som meldte seg på konkurransen, og festivalsjefen forventer økning også i år:

– Snåsavatnet har blitt en godt kjent og respektert festival som blir bare bedre og bedre, så at det kommer ennå flere folk i år er jeg sikker på. 

Antall deltakere under barnas fiskesommer vokste også i fjor. Det samme gjorde antallet som overvar Snåsavatnet watercross.

Viktig arrangement for bygda

Snåsavatnet fiskefestival har blitt et svært viktig arrangement på Snåsa som har positive ringvirkninger for næringslivet. Mange av aktørene er med og sponser festivalen. Det er også positivt for bygdesamfunnet, der mange stiller opp og gjøre en uvurderlig innsats som frivillige, noe som igjen skaper samhold og tett samarbeid. Uten alle dem hadde ikke Snåsavatnet fiskefestival 2017 vært mulig.

Snåsavatnet fiskefestival 2017 går av stabelen 29.juni- til 1.juli. Lørdag avsluttes arrangementet med storfest ved Snåsa hotell med Anne Nørdsti, og med Scandix som oppvarmere.

Det foreløpige programmet for Snåsavatnet fiskefestival finner du her. 

Her kan du lese en rapport fra festivalen i 2016.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

UTE ETTER STORFANGST: Snåsavatnet fiskefestival 2016 ble rekordstor, med 450 deltakere under konkurransen: (FOTO: Hallvard U. Smestad)

SNÅSAVATNET WATERCROSS: Et rekordstort antall møtte opp for å overvære det spektakulære showet ved Seemsøra. (FOTO: Hallvard U. Smestad)