Østre Grøningen. Langvasselva begynner å åpne seg.

Spor etter rein minutt for minutt.

Snøskuter i solnedgang.

Fjellredaktøren drømmer seg bort langt inn i fjellheimen.

Vinden har lagd flotte formasjoner med snøen.

Magisk kveld ved Grøningen.

FOTO: Solvår I. Engum.

Chaga, eller kreftkjuke. Naturens vidundermedisin.

Gaupespor så vi mye av.

Gaupe.

Får snart bruk for kjøleskapet.

Fjell, snø, skygger og Snåsasol.

Ismenningen.

Fly me to the moon.

Like før sola går ned.

..Så går den ned. God natt.

Fortsatt mye vinter i fjellet

BILDEGALLERI: Det begynner å våres i både fjell og bygd, men det er fortsatt mulig å nyte flotte vinterdager i fjellheimen. Med seksten bilder håper vi du får et snev av stemningen i Snåsafjella. 

I bygda har nesten all snøen nå forsvunnet, men i fjellet er det fremdeles mye snø og et godt skiføre. Dette er det en god del som benytter seg av nå i langhelga. Og når sola skinner fra en nesten skyfri himmel, kan man knapt ha det bedre. Isene er også fremdeles solide, med cirka 90 cm. tykkelse der vi hadde tilhold ved Grøningen. Men nå må man være obs på at elvene begynner å åpne seg og det er like før det åpnes inne ved land på vatnene. Utoset til Langvasselva er nå åpen. Hvis finværet fortsetter, vil ting skje fort. Men det er fremdeles 6-7 minus om nettene.

Vårtegn

Vi har sett mange vårtegn i fjellet. Tre forvillede sommerfugler i vinterland flakset i solstreifen før den isende vinden tvang dem til landing, det sildret frisk i bekkene og det var nesten så man hørte at snøen tinte. Bjørka spretter nå og en og annen småfugl var å høre med håpefull sang om vår. Musvåken skjøt som en pil gjennom lufta på jakt etter mat.

Vi kom over en masse spor, både harespor, tiur og mye gaupespor. Spor etter rein gikk som et belte over fjellheimen. Det er herlige tider nå og herligere skal det bli når våren virkelig setter sitt preg på fjellivet for både folk og fe.

Mye bedre fjellvei

Til sist en ros til veiforeninga som har gjort en stor innsats for å gjøre det mulig for fjellfanter å ta seg inn til fjellheimen. Nå er veien inn til Ismenningen MYE bedre enn den har vært tidligere. Det er vårløsning så veien er hullete mange steder, men på grunn av oppgradering og vedlikehold har veien nå blitt veldig bra på strekninger som tidligere har vært problematisk. Bra jobba!

(FOTO: Hallvard U. Smestad)

Kommentarer

Kommentarer