PROGRAMLEDER: Martin Steinholt er programleder for Sommertoget i uke 26. (FOTO: MARIT HOMMEDAL / NRK)

Minutt for minutt med sommertoget

27. juni går startskuddet for sommerens vakreste eventyr. Da legger NRK Sommertoget ut på en åtte uker lang reise gjennom 17 norske fylker og 118 kommuner.

Et spesialdesignet togsett skal tråkle seg fram mellom NSBs passasjer- og godstog. Undervegs filmer og forteller vi om landskapet og om samfunn som Sommertoget passerer.

Hver dag, med unntak av søndag og mandag, legger toget ut på en ny etappe.

Opptakene fra dagens tur blir sendt på NRK1 samme ettermiddag, og åtte programleder skal lose seerne gjennom Norge minutt for minutt.

Gjennom Snåsa

Uke 26 tøffer det tøffe toget mellom Bodø- Steinkjer, med Martin Stenholt som programleder. Martin Steinholt er en snakkesalig nordlending med røtter både i Lofoten og på Helgeland. Han jobber ved NRKs kontor i Bodø hvor han har vært i rundt 15 år.

– Jeg kjørte Nordlandsbanen fra sør til nord da jeg fikk være med på «Nordlandsbanen minutt for minutt» i 2012. Nå gleder jeg meg til å vise fram togreisa fra nord til sør, og alle de spennende folkene som vi treffer langs ruta. Alt nord er jo eksotisk! Jernbane i Arktis er ganske uvanlig og Saltfjellet kan ha fire årstider på under en time, forteller han entusiastisk til NRK. De som kjenner Martin, påstår at han er fanatisk opptatt av tog, og Martin har gitt opp å nekte for dette.

Kommentarer

Kommentarer