MAT FRA HELE VERDEN: På turmat.no finner du oppskrifter på en rekke gode matretter for å lage ute, samt gode turtips. (SKJERMDUMP: Hallvard U. Smestad)

Lei grillpølsa?

Skal du ut på tur i helga, og begynner å bli rimelig lei svartbrent grillpølse?! Fortvil ikke, det finnes en rekke spennende alternativer der ute. På turmat.no finner du tipsene for en vellykket mat- tur. 

Hva med Fiskespyd, Tacobaguette, karamelisert Mango med yoghurtdressing, eller hva med Tagliatelle med Pesto, Choris og Parmasanost. Rettene på matprat.no er internasjonale og overgår langt grillpølsa. Ikke er det vanskelig å lage heller, hvis du har med deg riktig utstyr.

Primus

Fra 15. april til 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i, eller i nærheten av skog og annen utmark. Det innebærer også at grill og engangsgriller, og ild generelt, er forbudt i denne perioden. Nytt fra 1.januar 2016 er at det likevel er tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.  Slik at når man skal på tur i sommerhalvåret er det kanskje beste å forholde seg til kokeapparater som ikke bidrar til for mye åpen ild. De finnes det en rekke av, se her. 

Kokkeutstyr

Sportsbutikkene har stort utvalg av kjeler og panner tilpasset tur. Kokeutstyret finnes i mange forskjellige utgaver. På turmat.no er det en mange gode tips også i forhold til dette. Generelt så finner vi denne nettsiden veldig nyttig for deg som er glad i å dra på tur og å lage mat. Det håper vi også du synes!

Kommentarer

Kommentarer