KLAR FOR KONGESØVN: Her ligger underlaget rulla ut og blåst opp, klar for å bære vekta til en godt voksen mann på over 100 kilo. Bedre søvn utendørs har jeg ikke hatt! (FOTO: Hallvard U. Smestad)

Ligg som en konge i teltet

PRODUKTANMELDELSE: Du har vel kjent på følelsen av å ha et stort behov for å ligge godt etter en lang dag på tur? Det blir ikke særlig mye hvile hvis du må ligge på et dårlig underlag til 90 kroner lagd i skumceller. Så derfor, da jeg fikk teste EXPED SYNMAT 7 produsert i sveitsisk kvalitet og som selges hos Gsport Grong, begynte jeg spekulere på hva i all verden jeg har holdt på med alle disse årene på tur..

På sykkeltur fra Namsos- til Leka, tilbake til Snåsa, via Foldereid, hadde jeg etter etappene behov for å finne tilstrekkelig hvile etter mange timer på sykkelsetet. Jeg var veldig spent på å prøve liggeunderlaget som har en integrert håndpumpe som brukes til  å blåse opp hele “senga”. Det går også å blåse opp underlaget med munnen, men da blåser du samtidig inn kondens som fører til at underlaget blir kaldere. Vær oppmerksom på at det lønner seg å ta opp ventilen til pumpa og la det ligge ett døgn for å fylle pumpematerialet med luft før første gangs bruk. Det kan være litt knotete å riktig skjønne hvordan bruke pumpa til å begynne med. Men HER er en demo på youtube. Jeg fant også ut at du faktisk kan bruke beinet til å pumpe. Du pumper opp underlaget på 1,40- til 2 minutter.

Beste søvn så langt utendørs

Underlaget er 7 cm.tykt og er derfor nærmest å regne som en madrass, derfor rett og slett gledet jeg meg til å slå meg til ro i teltet. Jeg skjønte fort at her snakket vi kvalitet, og det hadde fått gode anmeldelser over hele fjøla.

Jeg kan med hånden på hjerte si at bedre enn natta på EXPED SUNMAT har jeg aldri før hatt sovende utendørs. Det var nærmest som å ligge på en seng, og sliten og trøtt sovnet jeg momentant. Tidligere har de par første timene bestått i å finne riktig liggestilling. Her ligger du riktig med engang, fordi underlaget former seg etter kroppen din. Her kjenner man ikke antydning til kvister eller kuler som stikker opp i ryggen.

Isolerer ned mot minus 17

Varmt er det og, det er ikke så rart.  SynMat har et syntetisk fyllmaterial som er festet på over- og undersiden i liggeunderlagets kanaler. Dette gir underlaget en god isolasjonsevne som varer lenge. Underlaget skal isolerer ned til -17 grader.

Underlaget er “storebroren” til  SynMat 7 M, som betyr at det er både tykkere, bredere og lengre, noe som passet meg godt. Det består av et slitesterkt og robust yttermateriale, noe som gjør at du like godt kan legge det rett på bakken, vinter som sommer.

Hvis det skal være noe å utsette på underlaget må det være at det veier adskillig mer enn et “vanlig” underlag, 1110 gram, men det er ihvertfall jeg villig til å bære på bare for å få ei god natts søvn.

Jeg gleder meg allerede til neste tur på SunMat!

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Klart til å pumpes opp.

INTEGRERT HÅNDPUMPE: Den smarte løsningen med innebygd pumpe gjør at du slipper å drasse på ekstra vekt i form av separat pumpe.

Fakta

Egenskaper for Synmat 7 Lw

Dimensjon utvendig LxB: 197 x 65 cm

Isolasjonsmateriale: Syntetisk

Pakkmål ca. (lengde x bredde x høyde): 27 x 15 x 15 cm

Vekt: 1100 g

R-verdi: 4.9

Tykkelse: 7 cm

Leveres med rep kit og pakkepose