Montessoriskola tok avslutningen til fjells

Snåsa Montessoriskole har hatt en knallfin avslutning på skoleåret til den spesielle Klokkarstein på Andorfjellet.

Etter mange runder med skal, skal ikke, ble det til slutt bestemt at vi skulle gi det et forsøk. Værmeldinger hadde forandret seg og det ble meldt torden og regn. Men ikke før litt utpå dagen. Så med fjorårets fjelltur friskt i minne, ville vi ikke ta noen sjanse, fordi  å være høyt til fjells i regn og torden er ikke trivsel.

Men med sol og 18 grader pluss, dro bussen fra skolen litt over halv ni, med mange glade og spente barn og voksne. Vi var alle forberedt på at været antagelig ville forandre seg, og elever, lærere og de foreldrene som var med, pakket jakke og godt med mat og drikke i sekken før vi trasket mot første mål som var idylliske Blomlia, på stien mot Klokkarstein og Andortoppen. Her ble det tid til litt pause og mat og drikke.

Den sprekeste gruppa gikk først og lengst for å nå toppen. Men at vi alle klarte å komme oss inn til den sagnomsuste steinen som lyder som en kirkeklokke når vi banker på den, er kanskje en like stor bragd. De minste måtte gå nesten dobbelt så mange skritt for å komme dit som oss store, og det måtte til litt støtte og oppmuntring underveis. Men allikevel – vi tar av oss hatten for den innsatsen de gjorde!

Vi hadde hele tiden sol over disig himmel på tur opp og det ble etterhvert behov solkrem. For etter en stund på fjellet ble det knallblå himmel og mange kortarma og shorts og se. Men utsikten mot sørvest ble etterhvert annerledes – for utsikt over hele Snåsa hadde vi, og det regnet i sørbygda. Med jakka på startet vi ned – og et stykke nedi bakken ble det behov for kortarma igjen. Varmen tok på og etter en enkelt tordenskrall var vi framme ved parkeringa. De fleste søkte skyggen og vannflaska etter en fantastisk avslutning for skoleåret!

Så dro vi med bussen til skolen for grilling og samling med foreldre. Nå er batteriene klare for lading i sommer. Takk for en utrolig fin dag alle store og små, og vi gleder oss til høsten!

Foto/ tekst: Solvår Irene Engum, Snåsa Montessoriskole