LOs sommerpatrulje – 32. året på rad i Nord-Trøndelag

3.juli går LOs Sommerpatrulje av stabelen i Nord-Trøndelag. Da skal unge tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til flere hundre arbeidstagere i fylket.

Sommerjobb er ofte unges første møte med arbeidslivet. For at dette skal bli best mulig er et viktig at alle kjenner godt til sine plikter og rettigheter, spesielt unge.

I fjor merket vi en kraftig oppgang i antall brudd på arbeidsmiljøloven. Det norske arbeidslivet er mer presset enn på lenge, mye på grunn av de høy arbeidsledighet blant unge.

Fokus på sommerarbeiderne

Siden 1985 har LOs Sommerpatrulje fokusert på unge sommervikarers jobbsituasjon. Da vi startet opp fant vi rundt 50 prosent brudd. De siste årene har det holdt seg stabilt rundt 20 prosent. Situasjonen har blitt bedre, men det er fortsatt mye å ta tak i. I fjor møtte vi over 6000 unge arbeidstakere over hele landet. 22,1 prosent av de hadde mangelfull kunnskap om verneombudsordningen. LOs sommerpatrulje vil i år særlig se etter om verneombud er på plass, at pausebestemmelser følges og som alltid: om arbeidskontrakt er i orden. LOs sommerpatrulje vil i år også ha et økt fokus på nulltimerskontrakter og utfordringene de fører med seg.

I uke 27 skal sommerpatruljen besøke bedrifter i hele Nord-Trøndelag.

Kommentarer

Kommentarer