Det var bare å ta seg god tid ut mot målet, Langnesøya.

Roaldstein.

Lars Monsen light ved teltet sitt.

Storebror til venstre, Holemsøya og lillbror til høyre, Langnesøya. Her fant jeg en fin teltplass for natta.

Båsdalvollen seter.

Plutselig kom det ei lita jente i en badering rekende forbi.

Esten Tømmerås er vel den som i gjennomsnitt fisker mest på Snåsavatnet.

Blikkstillevann omkranser den fine øya.

Holmen.

Middag og kveldsmat i ett.

Dronebilde av Langnesøya.

Ett døgn på Langnesøya

(Forhåpentligvis) er det opp til flere som har merket at redaksjonen i Snåsanytt har tatt litt ferie. Vi valgte heller det fremfor agurk- nyheter. Men vi kan jo fortelle litt om noe av det vi har gjort i ferien. Det er ikke alltid at du må opp på de høyeste toppene, ha den kuleste utenlandsferien eller suser over farvann i en kjapp båt for å ha gode opplevelser. Jeg brenner for de korte turene, noe det er gode muligheter for på Snåsa. Derfor pakket jeg telt og utstyr i en liten gummibåt og dro på oppdagelsesferd til Langnesøya.

Allerede da jeg jeg hadde kommet halvegs til målet, begynte jeg å lure på om dette egentlig var en god idé. Forbi meg raste de flotte båtene som vanligvis ligger og speiler seg i glansen ved Viosen marina. Men ikke i dag. Vannet var blikkstille og sola skinte fra en skyfri himmel. Men det gikk ikke fort med en 4 hester. Men det som var bra var at jeg ikke hadde det travelt. Ett døgn skulle jeg bruke til bålkos, fiske og totalt ro på den lille Lngnesøya på tampen av ferien, del 2. Det gjelder å utnytte tiden maksimalt før man trer inn i mer eller mindre selvpåførte rolle i samfunnet.

Trangt om plassen

I “balja” hadde jeg med meg alt som går an å fiske med, som sagt telt og utstyr, drone og fotoutstyr. Jeg hadde egentlig tenkt å ha med hund også, men er glad den ble igjen. Jeg hadde da fått et problem i forhold til plassering av bein. Båten er liten og lett, men svært trygg. I høye bølger er det omtrent som å sitte på en vinkork i Atlanterhavet, noe jeg skulle få erfare på retur..

Tenk hvilke fantastiske muligheter vi har for friluftsliv her på Snåsa og tenk for et flott vann Snåsavatnet er på alle måter. Milevis med badestrender, holmer og skjær, dypere vann og stor fisk. Og tenk at jeg skulle få lov å ha Lille Langnesøya for meg selv et helt døgn! Det var flere som var ute å koste seg på vannet i finværet, men det kunne vært mer folk å se. Men sånn er det. Teltet plasserte jeg strategisk til med tanke på soloppgangen dagen etter. Å våkne i badstu er ikke gøy. Om kvelden ble det svalere, og den ble benyttet ved knitrende bål, svatkjelkaffe og fiske.

Kvalitetsfisk

Mellom den store Holemsøya og Langnesøya er det en åpning på cirka 200 meters bredde. Her er det grunt og vanligvis bitevillig fisk. Det gjelder også innafor. Når det er i bettet, kan du få mye fisk på oter her, også hele veien rundt begge øyene kan det bite fra seg. Det var et dårlig tidspunkt for å få mye fisk, men jeg fikk ett par ørret av god kvalitet som ble frokost dagen etter.

Dag 2 var det tid for retur, og nok en gang hadde yr.no tatt grundig feil i sin værmeldig. Det blåste kraftig motvind og etterhvert kom også regnet. Men da hadde jeg allerede pakket ut utstyret fra bilen og stod i dusjen. Sett sånn flaks!

Vi har også tidligere vært på “Øyhopping på Snåsavatnet”.