Norgescupen for senior og junior starter i dag

Orkanger IF og Byåsen IL inviterer til finalen i Norgescupen for junior og senior, O-IDOL hvor kun de beste 16-åringene fra hele landet får delta, samt NM i stafett for junior.

Arrangementet starter med fartsfylt urban sprint fra Idrettsparken i Orkanger sentrum fredag 22. sept. kl 1700. Deretter fortsetter det lørdag 23. september fra kl 1100 med krevende mellomdistanse og siste løp/finale i Norgescupen, samt O-IDOL for 16-åringer fra Knyken Skianlegg. Søndag 24.september fra kl 1000 avsluttes det hele med NM Stafett for junior.

Hele Norgeseliten kommer, og her er det flere verdensmestere, både junior og senior. Det er også sterke lokale løpere, blant annet Byåsen IL’s egne juniorjenter som har vunnet NM Stafett for junior 2 år på rad. Klarer de det for 3.gang på rad? I tillegg får neste års juniorløpere (årets 16-åringer) prøvd seg i gjevt selskap med mye fokus på seg selv underveis i løpet.

Løypeleggerne sier følgende om terrenget løperne vil møte:

  • Sprint i Orkanger sentrum. «Med en total høydeforskjell på 16 meter fra laveste til høyeste punkt i terrenget sier det seg selv at det vil være avgjørende med høyt tempo gjennom hele sprinten. Det blir neppe tid til å beundre den nylig hjemvendte Norsk-Amerikaneren Thamspaviljongen, som opprinnelig ble sendt til verdensutstillingen i Chicago for 124 år siden. Uten å røpe for mye håper jeg at både tekniske ferdigheter og løpsstyrke må optimaliseres for å kunne hevde seg i toppen på årets siste norgescup sprint.» forklarer løypelegger Terje Maroni.

Varierende løpsrute

O-IDOL og Norgescupavslutning Knyken. «Langdistansen for O-idol og mellomdistansen med avsluttende løp i Norgescupen for juniorer og seniorer byr på et fysisk krevende og variert terreng. Løperne blir utfordret både fysisk og teknisk fra start til mål og det er viktig at løperne har disponert kreftene godt i det typiske trønderterrenget. Løperne møter stor fin skog i villmarksterreng, tettere partier med redusert sikt, noen tyngre myrer som skal forseres, veivalgsorientering, finorientering og skråliorientering.

– Det blir spennende å se hvor fort løperne kan forsere dette terrenget. Jeg håper at løperne får en fin opplevelse i skogen i Knyken og at de setter pris på den fantastisk fine skogen, utfordrende løyper og til tider flotte utsikten ute i løypa, forteller løypelegger Jenny Persson.

Vil kjempe i toppen

Ingeborg Eide fra arrangørklubben Byåsen IL er regjerende Norgesmester i stafett for junior, og ligger på 2.plass i NorgesCupen for Junior individuelt. Hun har hevdet seg godt denne sesongen, med 17. og 21. plass i junior-VM, 2.plass så langt i NorgesCupen, og 4 NM-medaljer, hvorav 1 gull. Hun ser store muligheter i det krevende Trønderterrenget i Orkdal til helgen:

– Jeg har mulighet for å være med å kjempe helt i toppen i klassen min. Det har jeg gjort i hele år, der jeg bare har vært utenom pallen på ett norgescup løp (8.plassen i NM mellom). Om alt klaffer, vil det selvfølgelig være mulig vinne, og det er det som er målet. 

 

Kommentarer

Kommentarer