FOTO: Hallvard U. Smestad

Romjulsdrøm i fjellet

Vi har tilbrakt noen dager på hytta i fjellet. Det har det blitt både ord og bilder av..

Det er noe nytt som skjer hver gang vi spenner på oss skiene og staker oss dypere og dypere innover en hvit, jomfruelig natur. Her inne blir vi både selvstendige og knyttet til hverandre. Tankene rekker bare fram til skituppene. Mediene, støy og bekymringer forsvinner i frostrøyken.

Det er noe kjærkomment med å komme fram til hytta etter en fin og passe strevsom tur på ski, legge fra seg den tunge børa, fyre opp i ovnen, og samle oss rundt den lille varmekilden. Kjenne på takknemlighet for lite. Føle gleden med det enkle. Tar en slurk med kokvarm drikke. Sjokolade og en klem.

Det er noe storslagent med å gå ut om kvelden for å oppleve en stjerneklar himmel. Kjenne seg liten, men allikevel som en bit av det hele. Kjenne slektskapet og trygghet på at evigheten ikke slutter med oss.

Det er noe tidløst med en romjulsdrøm i fjellet. Med tanker som vandrer bakover, innom Prøysen og Nansen, men ende opp med å være midt i oss selv. Midt i egne liv. Midt i en romjulsdrøm.

PÅ SNÅSAFOTO.NO KAN DU SE HELE BILDEGALLERIET FRA TUREN. 

 

Kommentarer

Kommentarer