KLARE FOR POLARDISTANS: Den siste selfie, før de gode vennene og hundeelskerne, Bernt Flatnes og Berit Irene Smestad, legger ut på en lang tur ut i de svenska skogarna.

To og firebente klare for sitt aller første hundeløp

I flere måneder har Berit Irene Smestad og Bernt Flatnes forberedt seg på sitt aller første hundeløp. Nå er de klare, og startskuddet går om noen timer. 

Løpet foregår i Dalarna, og hundeelskerne fra Snåsa skal kjøre Polardistans, en strekning på 160 km. De må være i mål i  Särna innen fredag klokka 12:00 for å få løpet godkjent. De kjører med hver sin hundeslede, Berit med én hund og Bernt med to. Men begge to har et avslappet forhold til løpet og tar det som en tur:
-Dette løpet er for kjørere med opptil 4 hunder, og vi kan ikke forvente å kunne konkurrere med erfarne kjørere som har 4 hunder. Vi tar dette som en tur og det skal bli spennende å se hvordan hundene takler distansen og hvordan de oppfører seg i forhold til andre hunder, forteller Berit.

Strenge krav og papirmølle

I sledene har de med seg alt av utstyr for å kunne ligge ute, og det har vært en ganske krevende og lang prosess før de endelig kan stille på startstreken. Hundeløp stiller strenge krav til sikkerhet for både hundene og kjørerne.

– Det har vært veldig mye papirarbeid og hundene måtte vaksineres, registreres med pass, vi har måttet ordne med startlisens og vi har måttet melde oss inn i en hundeklubb. Halve dagen i går gikk med til kontroller og registrering, forteller en ellers avslappet Bernt.

– Men nå skal det bli godt med en skitur i de svenske skoger!, legger han til og ler.

Spent men klar

– Jeg begynner å kjenne det i magen nå, men jeg har gjort yogaen min og har god matlyst. Vi er også heldige med været, det er nå rundt -10 grader og oppholdsvær. Det kunne vært adskillig kaldere, og da hadde turen blitt mye mer krevende, sier en forventningsfull Berit.

Berit har startnummer 71 og Bernt nummer 70. De starter løpet mellom 13:00 og 14:30. De er utstyr med gpstracker, så du kan følge det spennende løpet HER.

De første Polardistansene startet i mars 2001 med start og slutt på Mörkrets Fjällgård, som ligger 30 km vest for Särna. Det var bare totalt 10 konkurrenter i dette første løp. I løpet av årene har arrangementet vokst betraktelig og er blitt et viktig verdensmesterskap.

Det er imponerende å velge å være med på et krevende hundeløp som dette i såpass godt voksen alder, men som Berit sier: – Alder er bare et tall.

Vi ønsker Berit og Bernt lykke til!

Kommentarer

Kommentarer