Jordens dag setter fokus på plastforurensning

Plastforurensning forgifter våre hav og land, sårer livet i havet og påvirker helsen vår. Jordens dag 2018 er dedikert til å gi den informasjonen og inspirasjonen som trengs for å fundamentalt endre menneskelig holdning og atferd om plast.

Minst fem billioner plastbiter flyter rundt i havet. Det er svimlende 5 000 000 000 000, i følge forskning.no. Det blir knapt mer håndgripelig når vi ser på hvor mye plasten veier; nesten 269 000 tonn. Det tilsvarer omtrent vekten av 60 000 fullvoksne elefanter, eller 15 000 busser. Les hele saken på forskning.no.

På tide å stikke fingeren i jorda

Jordens dag (Earth day) er en fin anledning til å bokstavelig talt stikke fingeren i jorda, tenke gjennom om vi selv kan gjøre tiltak som bidrar til å bedre klimaet.  Miljø og klima er viktig nå, men det vil antagelig bli enda viktigere for våre kommende generasjoner. Derfor er det viktig å lære barna våre å bli glade i naturen.

Mange med samme mål

 Den første feiringen av Earth day fant sted i USA  22.mars 1970, og engasjerte ikke mindre enn 20 millioner amerikanere den gangen, med et mål om et sunnere og mer bæredyktig miljø. Partier og organisasjoner som tidligere hadde kjempet mot oljesøl, forurensinger, giftdumping, sprøytemidler, motorveier, nedhugging av skog og oppbygging av kraftstasjoner innså at de hadde samme mål.

Jordens dag blir  i dag feiret verden rundt.

Kommentarer

Kommentarer

Fakta

Jordens dag

Jordens dag (Earth Day) er en årlig dag med arrangementer over hele verden til støtte for miljøvern. Det koordineres globalt av Earth Day Network, og er en høytid som feires i mer enn 192 land hvert år.

Navnet og konseptet "Jordens dag" ble utviklet av John McConnell i 1969 på en UNESCO-konferanse i San Francisco. Det var han som først foreslo 21. mars 1970 som den offisielle Jordens dag, det er dagen som regnes som den første vårdagen på den nordlige halvkule.