5 ting som blir værende etter corona

I begynnelsen av 2021 var mange av oss i en evig ventetilstand: Vi ventet på at COVID-19 skulle avta, for at pandemiske begrensninger skulle lette, og for vår tur til å få vaksinen.

 

Endelig ser det ut til at verden nå er i ferd med å snu tidevannet på pandemien. Eksperter foreslår at livet vil vende tilbake til noe nærmere normaltilstanden mot sommeren eller høsten.

 

Men selv om de optimistiske prognosene er mangfoldige, er det klart at noen av endringene vi har gjort som et resultat av pandemien vil være langvarige, kanskje til og med permanente.

 

Noen av disse endringene kan være positive. Andre kan for alltid forbli irriterende påminnelser om en uvanlig tid.

 

Ingen kan forutsi fremtiden, men her er en titt på mange ting som kan forbli en del av livene våre i lang tid fremover.

 

Arbeide hjemmefra

Noen arbeidsgivere tilbød muligheter for hjemmejobb før pandemien. Men nå er det mange flere som gjør det.

 

Fremover vil selskaper som verdsetter sine ansatte føle press for å tilby en slags hjemmejobb-teknologi hvis det er en realistisk mulighet å jobbe på avstand.

 

Kontantløse butikker

Vi har i mange år vært kjent med at papirpenger, som reiser fra person til person, holder seg i sirkulasjon i årevis, og aldri bli vasket, kan være bosted for tusenvis av mikrober.

 

Fordi de forblir i kun en persons besittelse kan kreditt- og debetkort være et tryggere og renere alternativ – spesielt hvis de er av kontaktløs type og bare trenger å bli veivet foran en kortleser.

 

Digital befaring

Å gjennomføre elektrisk befaring digitalt har gjort det enklere og raskere enn noen gang å gi pristilbud for elektrikertjenester. Firmaer som Bergen Elektro og Varme har merket at det å tilby Elektriker Bergen tjenester i Bergen har blitt mye enklere når man kan gi digitale befaringer. Daglig leder Andre Olsen sier at dette er noe de mest sannsynlig ikke kommer til å slutte med når coronaen er “over.” 

 

Dette er også løsninger vi ser fungerer i andre bransjer.

 

Ferie nær hjemmet

Disney World og Hawaii kan være ute av favør en liten stund til, i det minste blant noen reisende. For å slukke vandringstørsten deres vil reisende sannsynligvis gjenoppdage lokale destinasjoner, inkludert dagsturer til nærliggende nasjonalparker.

 

Matlevering 

Å signere en pakke eller pizzabestilling på en måte hvor du kommer i nærkontakt med leveringspersonen og deler penn og utklippstavle med dem er en praksis som allerede har forsvunnet fra mange leveringstjenester.

 

Kameravarsler og andre teknologiske fremskritt som lar kundene holde avstand når et produkt blir levert ser ut til å kunne bli mer vanlig i fremtiden.

 

Det er altså mange ting som muligens blir værende etter corona. På samme måte som at kriger skaper store teknologiske fremskritt, har pandemien fått oss til å se nytt på hvordan vi gjør ting i hverdagen. Man finner gull i de rareste tider. 

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published.